Marmaray raydan çıktı, tüneller çatladı su alıyor…

Evet, Marmaray raydan çıktı.

Marmaray’ın raydan çıktığı günden bugüne kadar hala önüme tünellerin aslında ne kadar da kötü olduğu ile ilgili sosyal medya mesajları düşüyor. Marmaray raydan çıktığında ta 2013 yılında TMMOB İKK ve Birleşik Taşımacılık Sendikası katkısı ile yapılan Radikal haberi sanki raydan çıkmayla bağlantılıymışçasına paylaşılıyor.

Yahu Marmaray’ın raydan çıktığı yerin batırma tünellerle hiç ilgisi yok. Ayrılıkçeşmesi istasyonu ile Üsküdar arasında raydan çıkıyor vagon. Üstelik fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla raydan çıktığı yer makas değiştirme yeri.

Demiryolundan anlamayan birisi olarak böyle yorumlar yazıyor olmak canımı sıkıyor ama sosyal medyada olan biteni görünce yazmadan da edemiyorum. Aklı başında kocaman bireyler raydan çıkmanın tünellerle bağlantısını kuracak paylaşımlar yapmaktan geri durmuyorlar…

Bu tip raydan çıkmalar olmasa iyi olur ama olabilir. Tepkiler de daha büyük sorunların oluşmaması için sorumluluk sahiplerinin önlem almasına destek olur. Umarım. Lakin meseleyi konuştuğumuz zemin de biraz daha düzeyli olmalı herhalde.

Marmaray çok iyi bir iş. Yapanlara teşekkürler. Avrasya Tüneli ne kadar yanlış ise Marmaray o kadar doğru… Bunu da not düşelim önce.

Marmaray nedeniyle hükümete kızgınlığınızı göstermek istiyorsanız da fırsatınız var: Haydarpaşa – Gebze banliyö hattı 2013’te, 2015 yılında açılmak üzere kapatıldı. 2016’dayız ve hat halen kapalı.

Ayrılıkçeşmesi – Pendik hattında sırayla şu belediyeler var: Kadıköy, Maltepe, Kartal. Bu belediyelerin tamamı CHP’li. Marmaray’ın bu bölümünün tamamlanmamasının burada yaşayan ve AK Parti’ye oy vermeyenlerin cezalandırılması olarak görüyorum. Üstelik tıngır mıngır çalışan tren sistemini de tarumar ettiler önce.

Ağustos’ta 3. Köprü açılıyormuş…

Bu kadar inşaat sever ve inşaat beceriklisi bir iktidarın şu kısacık hattı açamamasının başka ne açıklaması olabilir!

 

“Marmaray raydan çıktı, tüneller çatladı su alıyor…” üzerine bir yorum

  1. Insaati yapan firmanin iflas ettigini duydum. Ayni sekilde Avrupa Yakasi’nda da son 1 yildir civi cakilmadi. Mazeret mi? Elbette degil. Ulastirma Bakanligi’nin marifetiyle Ankara Metrosu’nun bitirildigini dusununce hele.

Yorumlar kapalı.