Besyuzdoksanbes.com kapandı

7 Nisan 2001’de kanunun numarasını web adresi yaparak açtığımız Beşyüzdoksanbeş açılışından sadece bir buçuk ay sonra anayasa mahkemesinin ilgili kanunu tümüyle iptal etmesi nedeniyle kapandı.

Neymiş diye merak ederseniz sitenin halen çalışan bir kopyasından Hakkında bölümü aşağıda.

Türkiye’nin yapı ve tasarım portalı Arkitera, yapı sektörü-internet bağlantısına Besyuzdoksanbes.com ile yeni bir köprü kuruyor. Site tasarımı Kutudesign tarafından gerçekleştirilen katalog, Türkiye’de konusunda ilk ve şimdilik tek katalog olarak 4 Nisan 2001’de yayına başlamıştır.

Besyuzdoksanbes.com nedir?

İsmini Marmara depreminden sonra yapı kalitesini artırmaya yönelik önlemleri içeren 595 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’den alan Besyuzdoksanbes.com, 4 Nisan 2001 tarihinde yayına başlamıştır. Bilindiği gibi, bu kararname ile birlikte 27 pilot ilde tüm inşaat faaliyetleri Yapı Denetim Firmalarının kontrolu altına alınmıştır. Henüz çok yeni sayılabilecek bu uygulamayı yakından takip eden Arkitera ekibi, Yapı Denetim Firmaları’nın kendilerini daha etkili bir şekilde tanıtmalarını sağlayacak bir internet kataloğunu yayına hazırlamıştır.

Yapı profesyonelleri, müteahitler ve mal sahipleri için ortak kullanılacak önemli bir başvuru kaynağı olmak üzere tasarlanan kataloğun en büyük özelliği, Türkiye genelindeki tüm yapı denetim firmalarını kapsaması, her firmaya bir sayfa ayırmış olması ve yapı denetimi hakkında gerekli her türlü bilgiyi, mevzuatı ve adresi içermesidir.

Besyuzdoksanbes.com tasarlanırken kullanıcıların aradıklarına kolayca ulaşabilmesi ilkesinden yola çıkılarak,Yapı Denetim Firmalarını sınıflarına, bulundukları illere ve alfabetik sıraya göre arama yapılabilecek bir sistem geliştirilmiştir. Bütün firmaların sayfalarında aynı formatta kurumsal bilgilere, referanslara, uzman kadronun özgeçmişlerine ulaşılacak bir düzeni olması, firmaları tercihlere göre karşılaştırma, uzman kadrosuna ve referanslarına göre seçim yapabilme kolaylığı sağlanmıştır.

Yapı Denetimi konusunda yeni çıkan genelgeler, yönetmelikler, alınan kararlar, basında çıkanlar, yapı sigortası, denetleme izni olan yapı laboratuarları, depremle ilgili bilgiler, inşaat yaptıranlar için izlenmesi gereken yollar ve yapı denetimi konusunda merak edilenlere de Besyuzdoksanbes.com aracılığıyla ulaşmak mümkün olacaktır.

Yapı denetimine yönelik haber ve duyuruların hergün güncelleneceği kataloğun, pano ve yapı denetimi konunda herşeyin tartışabileceği, bilgi alışverişinin yapılacağı, sorunların birlikte çözülebileceği bir platform olan forum bölümleride sektörün profesyonellerince ve bina yaptıracak kişilerce ortak kullanılabilecektir.

Bir yapı denetim firması olarak neden Besyuzdoksanbes.com’da yer almalısınız?

Firmanızın inşaat sektörüne etkin bir şekilde tanıtımını yapmanız için oldukça masraflı reklam bütçeleri oluşturmanız gerekebilir. Ayrıca bireysel çabalarla gerçekleştireceğiniz tanıtımlarla, inşaat sektörünün sizin firmanız hakkında bilgi sahibi olması uzun bir süreç alacaktır.

Oysa firmanızın tanıtımı sektörel bir rehberde bulunursa, hem tanıtımınızı bu rehber üstlenmiş olacak hem de sizin ulaşabileceğiniz hedef kitleden çok daha büyük bir kitleye daha kısa sürede, daha etkili bir şekilde ulaşacaktır. Kısa süre içinde tüm inşaat sektörüne duyurulacak olan besyuzdoksanbes.com ile mal sahipleri, müteahitler ve mimarlar tek bir kaynağı kullanmanın kolaylığını elde edecekler, siz de bu rehberde yer alarak tüm inşaat sektörüne ulaşmış olacaksınız.

Katalog üyesi olan tüm Yapı Denetim Firmalarının katalogtaki sayfalarını internet üzerinde kişisel web sayfaları gibi kullanma imkanları olacaktır. Web sayfanız yoksa www.besyuzdoksanbes.com/firmanızınadı adresini ve firmanızın adına verilmiş e-mail adresini ücretsiz olarak kullanabilecek, hakkınızda bilgi almak isteyenlerle ve müşterilerinizle iletişim için bu sayfayı kullanabileceksiniz.

Tüm bunların yanısıra, internet üzerinde yayınlanan bir rehber olma avantajı ile periyodik olarak firmanız ile ilgili bilgiler güncelleneceği için referanslarınıza yenileri eklendiğinde ya da firmanız ile ilgili herhangi bir bilgi değiştiğinde tekrar broşür bastırmak, reklam vermek zorunda kalmayacak, hızlı ve etkin bir şekilde bilgileriniz güncellenecektir.

Bilindiği gibi Türkiye’de de internet kullanıcılarının, ve özellikle interneti kaynak olarak kullananların sayısı  hızla artmaktadır. Web sayfası olmayan şirketler ve kurumlar, interneti bir iletişim aracı olarak kullananlar arasında  çok yakında ulaşılmaz olacaklardır. Bu durumda internete sizden önce açılmış olan rakipleriniz  size karşı hedef kitlesine ulaşmakta avantaj elde edecektir. Arkitera’nın hazırladığı katalog ile hedef kitlenize direkt ulaşabileceksiniz.

Ekonomik kriz zamanında neden böyle bir rehbere yatırım yapmalıyım?

Ülkemizin ve inşaat sektörünün içinde bulunduğu kriz nedeni ile ilk bakışta bu tür bir tanıtım etkinliğine girmek size anlamsız gelmiş olabilir. Ancak herkes gibi siz de bu krizin er ya da geç sona ereceğini, uzun zamandır durgun olan inşaat sektörünün bu süre içinde doğan ihtiyaçlar yüzünden canlanacağını umuyorsunuz. Bu durgunluk zamanında tanıtımlarını sürdüren şirketler uzun zamanda edindikleri itibarı ve güvenilir imajlarını koruma çabası içindeler. Projelerini gerçekleştirmek için bekleyen pek çok mal sahibi, müteahhit ve mimar ise kriz sonrası hangi firmalarla çalışacaklarını şimdiden planlamakta. Bu durgun süreçte tanıtıma önem veren rakipleriniz şimdiden sizin önüne geçmekte, inşaat sektörü profesyonellerinin zihninde yer etmeye çalışmaktadır. Firmanızın tanıtımını ve yapılanmasını kriz sonrasına bırakırsanız çok geç kalmış olabilirsiniz.

Besyuzdoksanbes.com’un arkasında kim var?

Yapı denetim firmaları rehberi besyuzdoksanbes.com,  Arkitera.com’un yaratıcısı Arkitera Bilgi Hizmetleri tarafından hayata geçiriliyor. Sektörün farklı alanlarlarında uzmanlaşmış üç mimar tarafından kurulan Arkitera Bilgi Hizmetleri, dinamik kadrosu ile inşaat sektörü profesyonellerinin temel başvuru kaynağı olan Arkitera.com’u Ocak 2001den beri  düzenli olarak yayınlıyor. Sektörel linkleri içeren web rehberi, hergün güncellenen haberleri ve duyuruları ile Arkitera.com’da her ay 500 bini aşkın sayfayı yapı sektöründen yaklaşık 35 bin profesyonel izlemektedir.

Kategoriler Web