Aman dikkat: “Twitter’da direkt mesaj”

İnternet dolandırıcılıkları klasik dolandırıcılıklardan çok daha fazla karşımıza çıkıyor. Üçkağıtçılık, internette kendini buldu bile diyebiliriz. Biraz önce yeni bir tanesi ile karşılaştım ve sizler de tuzağa düşmeyeseniz diye paylaşmak istiyorum. 

“Ad Soyad (@twitterkullanicisi) adlı kişi sana Twitter’da direkt mesaj yolladı.”

Yukarıdaki gibi bir mesajı Twitter’ın alışık olduğumuz mavi ağırlıklı kurum kimliği ile email olarak aldım. Herşey normal görünüyordu. Email’in gönderildiği adres de Twitter uzantılı, yani sorun yok. Gelen linke tıkladım, Twitter’ın sahibi olduğunu bildiğimiz t.co adresinde bir yönlendirme sayfasına gitti. Bunda da sorun yok. Ama sonrasında gittiği alttaki adres kötü niyetli kişilerin Twitter şifrenizi ele geçirme adresinden başka bir şey değil. 

Sakın bu adrese şifrenizi girmeyin ama bir bakmakta sakınca yok: http://twititre.com/login_/ux/?&session_timed_out

Twitter yerine yazılan Twititre ile şifrenizi buraya paşa paşa veriyorsunuz. Ben ettim, siz etmeyin.

Sonra nasıl oldu da farkettim? Aynı mesadan üç arkadaşımdan daha gelince, adresleri kontrol etmek aklıma geldi. Durumu gördüm. Hemen Twitter’ın yetki verdiği uygulamalara bir baktım, yeni bir şey yoktu. Şifremi yenileyerek kendi durumumu kurtardım. 

Şeytanın aklına gelmeyecek oyunlar bunlar. Evet, internet kesinlikle bizim için yeni bir yaşama şekli oluşturdu. İyisi ve kötüsüyle. 

Yorum yapın